Blijf op de hoogte


“Handspinners”: check of er een CE-markering is!

De handspinners maken momenteel furore over de hele wereld. Deze kleine moderne tollen zijn zeer gegeerd, zowel door volwassenen als door kinderen, en overspoelen de speelplaatsen en winkelrekken.

Handspinners bestaan in alle vormen, kleuren en materialen. Belangrijk: ze worden als speelgoed beschouwd en moeten daarom voldoen aan een reeks vereisten (CE-markering, de referentie van het speelgoed, de naam en adres van de fabrikant of importeur, de beschikbaarheid van een technisch dossier). Maar handspinners worden heel vaak geproduceerd buiten Europa tegen zeer lage kosten en tegen een mooie prijs verkocht in België. Daarom kun je beter opletten waar je dit speelgoedje koopt.

Waarop moet je letten wanneer je een handspinner koopt?

  • Koop geen handspinners zonder CE-markering: dit is verplicht op alle speelgoed en hiermee verklaart de fabrikant dat het artikel aan de veiligheidsvereisten voldoet.
  • Lees de gebruiksaanwijzing en waarschuwingen om zeker te zijn dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd van het kind.
  • Check de stevigheid van de handspinner om te vermijden dat kleine stukjes kunnen loskomen en ingeslikt worden.
  • Ga na of het adres van de fabrikant of importeur op de verpakking staat.
  • Koop handspinners en speelgoed in betrouwbare winkels en webwinkels.

Als er zich een probleem voordoet

Als een consument vermoedt dat een speelgoedje niet veilig is, dan kan hij of zij dit steeds melden bij de FOD Economie via Belspoc.

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel