Blijf op de hoogte


Let op waar je je concert- of festivalticket koopt

Nog geen ticket voor je favoriete concert of festival? Wees er dan snel bij en vermijd websites die tickets doorverkopen. In de eerste negen maanden van 2019 ontving de FOD Economie bijna 800 meldingen over problemen met doorverkochte tickets.

De gulden regel is: koop tickets altijd via de officiële website van het festival of via de website van de zaal waar het concert plaatsvindt

Daar vind je steeds de enige correcte ticketinformatie. Surf dus niet naar de eerste de beste verkoopsite die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt. Dat is vaak een website die tickets doorverkoopt en niet de officiële ticketsite.

De websites die tickets doorverkopen zijn meestal buitenlandse websites, waar er niet altijd een reglementering bestaat die doorverkoop verbiedt of reglementeert. In België is het wel wettelijk geregeld: het is alleen toegelaten om af en toe een ticket door te verkopen, bijvoorbeeld wanneer je plots ziek bent. Let er wel op dat je een ticket enkel mag doorverkopen aan de prijs die erop vermeld staat.

Risico’s van websites die tickets doorverkopen?

Ten eerste betaal je op deze websites een hogere prijs dan de originele ticketprijs, soms tot 10 keer meer. Daarnaast bestaat het risico dat de officiële ticketverkoper doorverkochte tickets ongeldig verklaart (‘blacklisting’) en dan heb je dus geen toegang meer tot het evenement, ook al betaalde je een extra hoge prijs.

Hqdefault

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel