Blijf op de hoogte

Gepubliceerd 14 november, 2018 bericht


12e editie van de Dag van de Ambachten op zondag 18 november 2018

Komende zondag 18 november zetten talrijke Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 12e Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie en met steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

295932 banner twitter nl 88ce0c large 1542123308

Met de Dag van de Ambachten, die sinds 2006 georganiseerd wordt, wil de FOD Economie (met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s) de knowhow en het talent van duizenden Belgische ambachtslieden onder de aandacht brengen.

De editie van dit jaar is voor het eerst enkel toegankelijk voor ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Meer dan 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning.

De consument herkent die aan het logo “Erkend Ambacht”.

267167 pressroom%20header%20nl 9bfb17 large 1512989379

Op zondag 18 november kan het grote publiek opnieuw de ateliers van heel wat ambachtslieden gratis bezoeken en meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.  

Traditionele ambachten, zoals aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking en keramiek zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar ook dit jaar merken we de opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten

Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie

De knowhow van onze ambachtslieden en de kwaliteit van hun producten en diensten opwaarderen, het publiek de kans geven hen te ontdekken en ook potentiële ambachtslieden inspireren: dat is het doel van de Dag van de Ambachten. Ambachtslieden worden nu beter beschermd door een wettelijke erkenning die tijdens deze regeringsperiode werd versterkt. Ik nodig iedereen uit om naar aanleiding van deze dag te genieten van de kwaliteit van hun werk

Denis Ducarme, minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op: http://www.dagvandeambachten.be/

Contactinformatie

Contactpersonen
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel