Blijf op de hoogte


13e editie van de Dag van de Ambachten op zondag 17 november 2019

Op zondag 17 november zetten talrijke Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor een nieuwe editie van de Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met de knowhow van deze gepassioneerde vakmensen en kan het deelnemen aan gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

De Dag van de Ambachten wordt al sinds 2006 georganiseerd door de FOD Economie (met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s) en heeft als doel om de knowhow en het talent van duizenden Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen.

 

Enkel ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben, kunnen meedoen. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Ondertussen bezitten bijna 1.500 Belgische ambachtslieden de erkenning, die voor de consument gemakkelijk herkenbaar is door het logo “Erkend Ambacht”.

 

Tijdens de editie van 2019 kunnen bezoekers meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken, zowel traditionele als innoverende.

Ook dit jaar is de Dag van de Ambachten weer een gelegenheid voor het grote publiek om zich onder te dompelen in de wereld van de ambachtslieden en hun activiteiten te ontdekken door bezoeken, tentoonstellingen, demonstraties of proeverijen. In sommige gevallen kunnen bezoekers zelfs actief meedoen en helpen bij het maken van een werk of product.

Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie

De knowhow van onze ambachtslieden en de kwaliteit van hun producten en diensten opwaarderen, het publiek de kans geven om hen te ontdekken en ook potentiële ambachtslieden inspireren: dat is het doel van de Dag van de Ambachten. Ambachtslieden worden nu beschermd door een wettelijke erkenning. Ik nodig iedereen uit om naar aanleiding van deze dag te genieten van de kwaliteit van hun werk.

Denis Ducarme, minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op: http://www.dagvandeambachten.be

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel