Blijf op de hoogte


Belgische winnaar bij Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering

Het Belgische project Haven Incubator werd bekroond tijdens de dertiende editie van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Dat kondigde de Europese Commissie aan tijdens de kmo-vergadering die van 25 tot en met 27 november plaatsvindt in Helsinki (Finland).

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering belonen jaarlijks overheids- of gemengde (privé/publiek) initiatieven die het ondernemerschap op nationaal, lokaal of regionaal vlak ondersteunen.  Voor de editie van dit jaar waren de twee Belgische projecten genomineerd voor de finale.

Het project Haven Incubator CVBA-SO, een veilige haven voor jong experiment van Haven Incubator CVBA-SO rijfde  een Award binnen in de prijscategorie “Bevordering van de ondernemingszin”.

Haven ondersteunt en versterkt ondernemende jongeren die, in hun vrije tijd, een project willen uitwerken. Daarvoor bieden ze hen een veilige proeftuin om te experimenteren. Dat doet Haven vanuit het geloof dat creatief ondernemerschap in jeugdwerk met de juiste ondersteuning kan uitgroeien tot maatschappelijk relevante ondernemingen. Jongeren kunnen gedurende twee jaar gebruik maken van  het ondernemingsnummer van Haven om hun project te testen of te lanceren. Door de kwalitatieve begeleiding zetten ze hun eerste stappen in ondernemerschap en leren ze al doende.

Hqdefault

De tweede Belgische deelnemer, het project Crossroads2 van VLAIO – Team Bedrijfstrajecten vzw dat deelnam in de prijscategorie “Ondersteuning van de internationalisering van ondernemingen” greep net naast een prijs. Crossroads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het heeft als doel het stimuleren van duurzame grensoverschrijdende samenwerking rond kansrijke innovatieprojecten tussen kmo-bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg).

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel