Blijf op de hoogte


Heropening van handelszaken op 11 mei: richtlijnen voor handelaars

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw open mogen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen.

354282 100 19 image newsroom nl a50a06 large 1588775058

De gids voor de opening van de handel bevat een reeks algemene preventiemaatregelen die als minimaal en noodzakelijk worden beschouwd om te zorgen voor veilige contacten tussen kleinhandelaars/zelfstandigen, hun personeel en hun klanten. Die tips omvatten onder meer:

-        algemene regels voor de toegang tot winkels en winkelcentra,

-        organisatie van de binnen- en buitenruimtes,

-        hygiënemaatregelen,

-        manieren om fysiek contact te beperken,

-        bepalingen voor betaling aan de kassa,

-        klanteninformatie,

-        organisatie van ambulante handel.

Handelaars moeten hun klanten informeren over de basisregels die gelden in hun zaak, minstens met een duidelijk zichtbare affichering.

Daarom heeft de FOD Economie een affiche en ander communicatiemateriaal ontwikkeld waarmee handelaars hun klanten in het verkooppunt en via hun gebruikelijke communicatiekanalen (ook online) kunnen informeren. Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar om de ruimtes en het klantenverkeer in de winkels te helpen organiseren (pictogrammen, wegwijzers, enz.).

De gids en het communicatiemateriaal zijn te vinden en downloadbaar via de volgende link : https://bit.ly/GidsHandel

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel