Blijf op de hoogte

Gepubliceerd 04 juni, 2020 bericht


Heropening van de horeca op 8 juni: richtlijnen voor restaurant- en café-uitbaters

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat de horeca vanaf 8 juni weer de deuren kan openen. Om de heropening van de horeca te begeleiden heeft de FOD Economie een gids met tips en enkele communicatiedragers opgesteld om de restaurant- en café-uitbaters te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.

355865 100 20 image newsroom horeca nl a99f42 large 1591277919

De gids bevat de minimale en noodzakelijke preventiemaatregelen voor veilige contacten tussen restaurant- en café-uitbaters, hun personeel en hun klanten. 

Het gaat onder meer om:

  • algemene regels voor de toegang tot cafés en restaurants,
  • organisatie van de binnen- en buitenruimtes,
  • hygiënemaatregelen,
  • manieren om fysiek contact te beperken,
  • klanteninformatie,
  • organisatie van de dienst,
  • door de klanten te respecteren richtlijnen,
  • ...

De restaurant- en café-uitbaters moeten hun klanten ten minste met een duidelijk zichtbare affichering informeren over de basisregels die ze in hun zaak in acht moeten nemen.

Om hen te helpen, heeft de FOD Economie specifieke affiches en ander communicatiemateriaal ontwikkeld. Hiermee kunnen de restaurant- en de café-uitbaters hun klanten, binnen en/of buiten hun zaak en via hun gebruikelijke communicatiekanalen, ook online, informeren. Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar om de ruimtes en het klantenverkeer in de zaak te helpen organiseren (pictogrammen, wegwijzers …).

De gids en het communicatiemateriaal kun je op onze website vinden en downloaden.

Contactinformatie

Contactpersonen
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel