Blijf op de hoogte


Eindejaarsaankopen? Ga voor ambachtelijk!

In december zet de FOD Economie onze ambachtslieden in de kijker en moedigt de bevolking aan om hun werk te ontdekken en hen te steunen, bijvoorbeeld door bij hen eindejaarsaankopen te doen. Dat is de Maand van de Ambachten.

De coronacrisis heeft veel mensen doen teruggrijpen naar lokale productie en toonde dat de consument belang hecht aan kwaliteitsvolle producten.

Tegelijk heeft de crisis onze handelaars en vooral onze ambachtslieden bijzonder hard getroffen. Het is daarom meer dan ooit belangrijk om hen te steunen.

Daarom organiseert de FOD Economie in december, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, de Maand van de Ambachten.

Dat initiatief neemt de fakkel over van de Dag van de Ambachten, die jaarlijks georganiseerd wordt in november, maar dit jaar niet kon plaatsvinden door de coronamaatregelen zoals de sluiting van de handelszaken en het beperken van contacten.

De middelen veranderen, het doel blijft!

De Maand van de Ambachten belicht het werk en het talent van honderden ambachtslieden over heel het land. Het initiatief doet zo de soms eeuwenoude kennis voortleven, beschermt lokaal en regionaal erfgoed en maakt jongeren bewust van de mogelijkheden in de ambachten.

Op de website van de Maand van de Ambachten ontdekt u meer dan 400 ambachtslieden die een wettelijke erkenning van ambacht kregen van de FOD Economie. Die erkenning onderstreept het authentieke karakter van hun activiteit, het manuele aspect van hun werk en hun vakmanschap

Nieuw dit jaar is dat het nu ook mogelijk is om hun producten online te ontdekken en te bestellen.

Onze ambachtslui hebben allemaal talent en gouden handen. Laten we hen samen steunen en zo de lokale economie een duwtje in de rug geven!

 

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel