Blijf op de hoogte


Geen voedseltekort in België

De agrovoeding-taskforce kwam bijeen op woensdag 15 juni. De agrovoedingssector bevestigde er dat de voedselvoorziening in België verzekerd is.

De oorlog in Oekraïne heeft gevolgen voor de hele wereld. In België kreeg de agrovoedingssector te maken met een stijging van de kosten voor energie, meststoffen en grondstoffen. Een aantal producten, zoals zonnebloemolie, zijn schaars geworden.

Omwille van deze uitzonderlijke situatie heeft de regering tijdelijk versoepelde maatregelen voor de etiketten van zonnebloemolieproducten toegestaan. Daarbij blijft de voedselveiligheid en de noodzakelijke transparantie voor de consument gewaarborgd.

Ook de agrovoedingssector toonde veerkracht en slaagde erin om tekorten in de voedselvoorziening te vermijden.

Zelfs tijdens deze crisis bieden de detailhandelaars de consument elke dag een ruim en gevarieerd assortiment producten aan. Indien de situatie het vereist, zoeken zij naar alternatieven in het aanbod of in de samenstelling van de producten, zodat de consumenten geen tekorten ondervinden.

Dominique Michel, CEO van Comeos

Hoewel de voedselbevoorrading in België verzekerd is, blijft de FOD Economie de stijging van de prijzen en de kosten en de naleving van evenwichtige contractuele betrekkingen tussen de actoren van de sector steeds nauwlettend in het oog houden.

 

 

 

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel