Blijf op de hoogte


Wist u dat correcte ondernemingsgegevens heel wat voordelen bieden?

Controleer uw gegevens nu gratis via My Enterprise

Wilt u intekenen op een overheidsopdracht, een bedrijfswagen inschrijven of een subsidie aanvragen? Dan is het cruciaal dat uw ondernemingsgegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen correct en up-to-date zijn. Want ook uw klanten gaan op zoek naar informatie over uw onderneming in de Kruispuntbank.

Voortaan kunt u zelf de officiële gegevens van uw onderneming eenvoudig beheren, dankzij de tool My Enterprise (www.myenterprise.be). Deze tool is altijd en overal gratis beschikbaar via computer, tablet en smartphone.

My Enterprise: wat is het?

My Enterprise is een tool waarmee u als ondernemer of zelfstandige rechtstreeks toegang hebt tot de gegevens van uw onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

Via My Enterprise moet u uw gegevens slechts een keer aanpassen in KBO opdat alle administraties en gebruikers van KBO over de nieuwe gegevens beschikken.

Wat kunt u met My Enterprise doen?

Met My Enterprise kunt u een aantal gegevens zelf op een eenvoudige manier inschrijven, aanpassen en/of stopzetten in KBO zoals de contactgegevens, bankrekeningen, volmachten van de onderneming en het adres, benaming, activiteiten, volmachten en de begin- en einddatum van vestigingseenheden.

Een aantal gegevens kunt u niet zelf aanpassen, maar via My Enterprise weet u meteen bij welke dienst u terecht kunt om die aanpassing in orde te brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld over de naam van uw onderneming, het maatschappelijk adres, de activiteit en de ondernemersvaardigheden.

Vijf voordelen die uw onderneming kan halen uit correcte gegevens

  1. Inschrijven van bedrijfswagens: Als uw ondernemingsgegevens niet correct zijn, levert de Dienst voor de Inschrijving van Voertuigen (FOD Mobiliteit) geen nummerplaat af.
  2. Efficiëntere afhandeling van belastingen: De FOD Financiën gebruikt voor alle belastingen de gegevens van KBO. Als er geen wettelijke functie in KBO is ingeschreven, dan hebt u geen toegang tot Tax-on-web.
  3. Makkelijker subsidies krijgen: Als u bepaalde subsidies wil krijgen, moeten uw gegevens in orde zijn.
  4. Inschrijven op overheidsopdrachten: De overheid checkt in KBO de gegevens van leveranciers die intekenen op overheidsopdrachten. Foutieve of onvolledige gegevens kunnen de kansen van uw onderneming doen dalen om de overheidsopdracht binnen te halen.
  5. Vlottere inspecties: Heel wat inspectiediensten, zoals het Federaal Voedselagentschap en de Sociale en Economische Inspectie, maken gebruik van KBO. Correcte gegevens zorgen voor vlottere inspecties en in sommige gevallen kan het ontbreken van bepaalde gegevens in KBO aanleiding geven tot boetes of een verbod op een activiteit.

Heel wat gegevens in KBO zijn trouwens openbaar. Iedereen kan informatie over vestigingen, activiteiten en contactgegevens opzoeken. Uw potentiële klanten kunnen zo nagaan of een onderneming goed geregistreerd staat, en u kunt bijvoorbeeld uw leveranciers via KBO controleren.

Wacht dus niet langer om uw ondernemingsgegevens te controleren en eventueel te corrigeren op www.myenterprise.be.

Hqdefault

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel