Een onderneming kan vandaag niet meer zonder zijn eigen website of sociale mediapagina. Zo kan de consument, leverancier of overheid haar online vinden. Maar heel wat ondernemingen weten niet dat hun website of sociale mediapagina een aantal verplichte zaken moet vermelden, ook al verkopen ze geen producten of diensten via hun website.
Het gaat nochtans om informatie die klanten helpt om een onderneming te identificeren en is daarom belangrijk voor het vertrouwen van klanten in de website of sociale mediapagina’s van de onderneming.
- Naam Dat is de naam van uw onderneming. Heeft u geen ondernemingsnaam, vermeld dan uw eigen naam.
- Adres Het adres waar uw onderneming gevestigd is.
- Contactgegevens Contactgegevens waardoor snelle en effectieve communicatie met uw onderneming mogelijk is, met inbegrip van een e-mailadres. Wanneer u op uw site een overeenkomst op afstand met consumenten kunt sluiten, moet u ook uw telefoonnummer vermelden. Een online contactformulier kan ook onder specifieke voorwaarden.
- Ondernemingsnummer Dat is het unieke identificatienummer van uw onderneming, toegekend bij uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
- Toezichthoudende autoriteit Als u voor uw handelsactiviteit een vergunning nodig hebt (bv. vastgoedmakelaar), vermeld dan de gegevens over de bevoegde toezichthoudende autoriteit.
- Gereglementeerd beroep Vermeld in dat geval de beroepsvereniging en de beroepstitel, en een verwijzing naar de beroepsregels.
- Btw-nummer Als uw activiteit onderworpen is aan btw, dan moet u het btw-nummer (= BTW BE en dan het ondernemingsnummer) vermelden.
- Gedragscode Is uw onderneming onderworpen aan een gedragscode (bv. fitness), dan moet u dat vermelden en verduidelijken waar de gedragscode kan geraadpleegd worden.
In dat geval moet uw website of Facebookpagina veel meer wettelijk verplichte informatie bevatten zoals
Over FOD Economie
De FOD Economie voorziet de hefbomen voor een competitieve, goedwerkende en duurzame economie en ondersteunt de economische groei van ons land. De FOD neemt deel aan het economisch beleid en werkt mee aan het vastleggen van een modern wettelijk kader voor de Belgische economie, rekening houdend met de institutionele, Europese en internationale context. De bescherming van de consumenten en de ondernemingen, met specifieke aandacht voor de kmo’s, staat hierbij centraal.
Contactgegevens
-
- Lien Meurisse (NL)
-
Enkel voor journalisten
Tel.: +32 2 277 90 93
Gsm: +32 477 55 50 83 - press@economie.fgov.be
Kopieer link
https://news.economie.fgov.be/203683-deze-info-moet-u-zeker-vermelden-op-uw-bedrijfswebsiteGerelateerde thema's
Gerelateerd nieuws
Facturen op papier en via pdf binnenkort verleden tijd! Is uw onderneming klaar voor e-facturatie?
Vanaf 1 januari 2026 moeten alle Belgische bedrijven hun transacties B2B elektronisch factureren. Daarom lanceren de FOD's Financiën en Economie nu een sensibiliseringscampagne.
Zalando past misleidende prijzen op website aan
De Economische Inspectie van de FOD Economie stelde misleidende promoties of reclame vast op de website van Zalando. Op vraag van België grepen de Duitse autoriteiten in.
Onderneming in fusiegemeente? KBO paste adressen aan.
90 % van de adressen in KBO van ondernemingen uit een fusiegemeenten werden automatisch aangepast. De ondernemingen waarbij dat niet mogelijk is, moeten hun gegevens gratis laten aanpassen.
Black Friday-kortingen? Blijf alert en meld misleiding!
Vrijdag 29 november is het Black Friday. De afgelopen jaren ontving de FOD Economie al 1.360 meldingen. Ze stelden 811 overtredingen vast die leidden tot 398 waarschuwingen en 346 processen-verbaal.
Phishing in naam van de FOD Economie
De FOD Economie is regelmatig slachtoffer van phishingaanvallen in zijn naam. De FOD Economie waarschuwt dan ook om niet in die val te lopen.