Heeft uw onderneming een website of een sociale mediapagina?

Dan moet u er volgende informatie op vermelden

Een onderneming kan vandaag niet meer zonder zijn eigen website of sociale mediapagina. Zo kan de consument, leverancier of overheid haar online vinden. Maar heel wat ondernemingen weten niet dat hun website of sociale mediapagina een aantal verplichte zaken moet vermelden, ook al verkopen ze geen producten of diensten via hun website.

informatie website.jpg
  • jpg

Het gaat nochtans om informatie die klanten helpt om een onderneming te identificeren en is daarom belangrijk voor het vertrouwen van klanten in de website of sociale mediapagina’s van de onderneming.

  1. Naam Dat is de naam van uw onderneming. Heeft u geen ondernemingsnaam, vermeld dan uw eigen naam.
  2. Adres Het adres waar uw onderneming gevestigd is.
  3. Contactgegevens Contactgegevens waardoor snelle en effectieve communicatie met uw onderneming mogelijk is, met inbegrip van een e-mailadres. Wanneer u op uw site een overeenkomst op afstand met consumenten kunt sluiten, moet u ook uw telefoonnummer vermelden. Een online contactformulier kan ook onder specifieke voorwaarden.
  4. Ondernemingsnummer Dat is het unieke identificatienummer van uw onderneming, toegekend bij uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
  5. Toezichthoudende autoriteit Als u voor uw handelsactiviteit een vergunning nodig hebt (bv. vastgoedmakelaar), vermeld dan de gegevens over de bevoegde toezichthoudende autoriteit.
  6. Gereglementeerd beroep Vermeld in dat geval de beroepsvereniging en de beroepstitel, en een verwijzing naar de beroepsregels.
  7. Btw-nummer Als uw activiteit onderworpen is aan btw, dan moet u het btw-nummer (= BTW BE en dan het ondernemingsnummer) vermelden.
  8. Gedragscode Is uw onderneming onderworpen aan een gedragscode (bv. fitness), dan moet u dat vermelden en verduidelijken waar de gedragscode kan geraadpleegd worden.

Deze verplichtingen gelden ook als u een vrij beroep beoefent.

Verkoopt u ook producten online?

In dat geval moet uw website of Facebookpagina veel meer wettelijk verplichte informatie bevatten zoals

  • de totale prijs;
  • de belangrijkste kenmerken en voorwaarden;
  • de wijze van betaling en levering;
  • enz.
Welke info moet er verplicht op mijn bedrijfswebsite staan?
Favicon for infoshopping.be Infoshopping infoshopping.be

Over FOD Economie

De FOD Economie voorziet de hefbomen voor een competitieve, goedwerkende en duurzame economie en ondersteunt de economische groei van ons land. De FOD neemt deel aan het economisch beleid en werkt mee aan het vastleggen van een modern wettelijk kader voor de Belgische economie, rekening houdend met de institutionele, Europese en internationale context. De bescherming van de consumenten en de ondernemingen, met specifieke aandacht voor de kmo’s, staat hierbij centraal.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste FOD Economie nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL