Blijf op de hoogte


16e editie van de Dag van de Ambachten

Op zondag 20 november zetten heel wat Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 16e editie van de Dag van de Ambachten. In heel het land kan het grote publiek opnieuw kennismaken met de knowhow van die gepassioneerde vakmensen en deelnemen aan veelzijdige en markante activiteiten.

Al sinds 2006 organiseert de FOD Economie de Dag van de Ambachten met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s. Bedoeling is om de knowhow en het talent van de vele Belgische ambachtslieden onder de aandacht te brengen.

 

Enkel ambachtslieden met een wettelijke erkenning kunnen meedoen. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachter. Intussen kregen zo’n 2.000 Belgische ambachtslieden de erkenning, die de consument gemakkelijk herkent dankzij het logo “Erkend Ambacht”.

Tijdens de editie van dit jaar dompelen bezoekers zich opnieuw onder in de wereld van de ambachtslieden via bezoeken, demonstraties, proeverijen en workshops. Meer in het algemeen is de Dag van de Ambachten bedoeld om hun vakmanschap te belichten, de ambachtelijke sector te promoten, hun passie over te brengen op het publiek en hun werk te tonen.

 

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vindt u op de website van de Dag van de Ambachten.

Een erkende ambachter vinden is voortaan gemakkelijker

Ook al leidt een bezoek aan een workshop op de Dag van de Ambachten soms tot een aankoop of een bestelling, tijdens de rest van het jaar is het niet altijd evident om een erkende ambachtsman/-vrouw te vinden die beantwoordt aan uw specifieke vragen en wensen.

 

Daarom lanceerde de FOD Economie afgelopen september een gloednieuwe website die alle erkende ambachtslieden verzamelt: deAmbachten.be.

Op die site staan alle erkende ambachtsmensen in België. Met de zoekmachine vindt u in een oogwenk de juiste persoon  door te zoeken op bedrijfsnaam, sector, activiteit, trefwoord, postcode en geografisch gebied.

 

Als kers op de taart lokaliseert u de ambachtslieden rechtstreeks op de kaart van België, ontdekt u heel wat informatie over hen (beschrijving van hun vak, foto's, verkooppunt(en), socialemediaprofielen) en kunt u zelfs een lijst van uw favoriete vakmensen samenstellen.

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel