Blijf op de hoogte


Booming Belgium: laat u inspireren door onze Belgische ondernemers!

De FOD Economie lanceert op 27 mei 2024 het gloednieuwe webplatform “Booming Belgium” waar kmo’s en zelfstandigen met hun succesverhalen elkaar en anderen kunnen inspireren.

De kmo-dichtheid van België bedroeg in 2022 74 kmo’s per 1.000 inwoners en 83,7 zelfstandigen per 1.000 inwoners tussen 15 en 74 jaar. Daarmee bekleedde ons land in 2022 de 11e plaats in de EU27-ranking. Als je dan nog in aanmerking neemt dat 13,5 % van de actieve werkende bevolking zelfstandige ondernemers zijn (tegenover het EU-gemiddelde van 12,7 %), dan doet België het zeker niet slecht wat het ondernemerschap betreft.

Om de ondernemersgeest na enkele economisch moeilijke jaren te blijven stimuleren, lanceert de FOD Economie met een communicatiecampagne de website boomingbelgium.be. Met die website willen we extra aandacht vestigen op ondernemersinitiatieven die een bron van inspiratie kunnen zijn voor wie een eigen bedrijf wil opstarten of al actief is als zelfstandige of een kmo heeft.

De betrokkenheid van en de diversiteit in het Belgische ondernemerslandschap zijn de basis voor de succesverhalen op de website. Daarom roept de FOD Economie kmo’s en zelfstandigen op om ook hun eigen succesverhaal te delen. De negen meest inspirerende succesverhalen, gekozen door een selectiejury en het grote publiek, winnen zelfs een flitsende bedrijfsfilm.

Contactinformatie

Contact
Adres

Vooruitgangstraat 50
1210 Brussel